Traditionele granieten gedenktekens

Granieten gedenktekens zijn in vele kleuren en vormen leverbaar. Graniet is een zeer duurzaam en vorstbestendig materiaal. Graniet vraagt maar een beperkt onderhoud omdat het door zijn zeer dichte structuur nauwelijks te lijden heeft van weersinvloeden. Het oppervlak kan op allerlei manieren glanzend, dof of ruw worden afgewerkt. De bewerking heeft invloed op de kleur van de steen. Polijsten geeft de diepste kleurweergave, terwijl een ruwe bewerking de kleur fletser maakt.

De traditionele modellen zijn relatief laag geprijsd terwijl ze toch op een gepaste wijze de laatste rustplaats vorm geven.

Bijzondere granieten gedenktekens

Wilt u geen traditioneel model maar wel alle voordelen van een granieten gedenkteken denkt u dan eens aan een bijzonder granieten gedenkteken. Door het gebruik van iets dikkere onderdelen ontstaat de ruimte voor diverse bewerkingen zonder dat het monument hierdoor kwetsbaar wordt. Voor een vaak slechts geringe meerprijs is het mogelijk een bijzonder gedenkteken te maken door het te voorzien van een uitgehakte afbeelding of het maken van een bijzondere vorm. Daarnaast hebben wij diverse monumentale gedenktekens in onze collectie.

Mocht u toch in onze collectie granieten gedenktekens niet het model vinden dat u zoekt ontwerpen wij, samen met u, een passend gedenkteken.

Gedenktekens van ruwe natuursteen

Ruwe natuursteen bestaat in vele soorten, kleuren, vormen en maten. Elke steensoort heeft zijn eigen (on)mogelijkheden en karakteristieke eigenschappen. In onze modellentuin hebben wij helaas niet de ruimte om u veel verschillende soorten te tonen.

Wilt u graag een ruwe natuursteen dan nemen wij u graag mee naar een van de importeurs of groothandelaren waar wij mee samenwerken. U kunt daar uit een zeer ruim assortiment uw keuze maken waarna wij voor het vakkundig aanbrengen van de gewenste tekst en plaatsing op het graf zorg dragen.

Uiteraard zorgen wij graag voor uw (gratis) vervoer van huis naar de importeur/groothandel en retour.

Hardstenen gedenktekens

In het verleden werden op veel begraafplaatsen in Nederland gedenktekens uit hardsteen geplaatst. In Nederland wordt vooral gebruik gemaakt van hardsteen uit de Belgische Ardennen waardoor het materiaal gemakkelijk verkrijgbaar was. Tegenwoordig wordt ook hardsteen uit Ierland en China geïmporteerd. Hardsteen is gevoeliger voor weersinvloeden dan graniet en zal dan ook in de loop der jaren iets “verweren”. In hardsteen komen van nature lichter gekleurde lijnen en vlekken voor.

Op oudere begraafplaatsen, en historische delen van grotere begraafplaatsen, wil men steeds meer het historische karakter van de begraafplaats bewaren of in ere herstellen. Een hardstenen gedenkteken past bij de sfeer van een historische begraafplaats maar ook op een moderne begraafplaats met een diversiteit aan materialen.

RVS gedenktekens

Een RVS gedenkteken kan in diverse vormen worden uitgevoerd. Meestal wordt hierbij een combinatie gemaakt van RVS gecombineerd met een letterplaat van graniet of glas maar ook een monument geheel uit RVS behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel van RVS is dat het in bijna elke vorm te snijden en te buigen is waardoor een uniek gedenkteken gemaakt kan worden.

RVS gedenktekens hebben een zijdeglans uitstraling en hebben maar beperkt onderhoud nodig.

Ambachtelijke gedenktekens

Ambachtelijke gedenktekens worden nog volgens de traditionele ambachtelijke wijze gemaakt waarbij veel nog met de hand wordt gedaan. De materialen die hiervoor gebruikt worden zijn natuursteensoorten waaronder marmer, hardsteen, witte kalksteensoorten en graniet.

In onze collectie hebben wij een aantal vaste ontwerpen van ambachtelijke monumenten waaruit u mogelijk een keuze kunt maken waarvan een kleine selectie in onze modellentuin wordt getoond.

Wilt u een uniek ambachtelijk gedenkteken dan begeleiden wij u graag naar een van onze partners waar samen met u een persoonlijk gedenkteken wordt ontworpen waarbij u desgewenst betrokken kunt zijn bij de ontwikkeling.