Voor het maken van een grafmonument zijn diverse materiaalsoorten mogelijk zoals bijvoorbeeld:

* Graniet
* Hardsteen
* Kalksteen
* Zandsteen
* Ruw onbewerkt steen

U kunt ook aan andere materialen denken zoals:

Glas

Glas is sterk, duurzaam en héél veelzijdig! Juist hierdoor leent glas zich voor het vervaardigen van glazen monumenten omdat er altijd iets eigens en persoonlijks van te maken is.
Zo kun je glas snijden, buigen, smelten in vele vormen, emailleren in vele kleuren, tekst en figuraties in het glas zandstralen. De randen zijn in verschillende afwerkingen te maken, geslepen, gesmolten, gebrokkeld. De meeste technieken zijn met elkaar in combinatie te gebruiken

Hout

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. De monumenten zijn van massief teakhout.
Teakhout is sterk, werkt bijna niet, splintert niet en is zeer goed te bewerken. Het heeft een zeer lange houdbaarheid. Het kan onbehandeld blijven, dan wordt het grijs, maar het kan ook afgelakt worden.

Onze ervaringen met houten monumenten zijn helaas minder positief en daarom zijn wij met de verkoop van houten monumenten gestopt.

Brons

Brons is een legering van koper (~80%) met o.a. tin en is bijzonder duurzaam, en het gaat wordt al eeuwen gebruikt bij grafmonumenten. Helaas zijn tegenwoordig koper- en bronsdieven nogal actief: reden waarom we het minder durven toe te passen.

Roest Vast Staal

Door gebruik te maken van diverse technieken kan RVS in verschillende vormen gemaakt worden. Men kan in het RVS letters en cijfers frezen. Ook is het mogelijk een combinatie te maken met bijvoorbeeld steen, hout en glas.
Men kan ook denken aan een RVS omranding om het graf.

Graag willen wij u hier nader over informeren.